Wat is detailing?

Scroll door

Proces
Gebruiksgemak
Garantie
De oplossing

Deel dit via:

Detailing Explained

Als echte autoliefhebber, heeft u vast en zeker gehoord van detailing. Maar wat is detailing precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit blog geven wij uitleg over detailing, keramische coatings en paint protection film (ppf). We leggen uit wat het is en wat het kan doen voor uw auto! 

Detailing is het proces van het verbeteren en het behouden van de kwaliteit van het uiterlijk en interieur van uw auto. Het bestaat uit een grondige reiniging, polijsten en beschermende maatregelen zoals een keramische coating en paint protection film (ppf).

Reinigen

De eerste stap bij het detailen van uw auto is een grondige reiniging. De auto wordt gereinigd in verschillende stappen bestaande uit een pre-wash, foam-shampoo en een uitgebreide handwas. Dit proces zorgt ervoor dat vuil, zand en andere vuildeeltjes die zich in het exterieur hebben opgehoopt volledig worden verwijderd. Hier leest u er meer over

Zodra de auto volledig is gereinigd, verkeerd de staat van de lak zich in ultieme conditie om deze te polijsten. Tijdens het polijsten wordt de lak van de auto gepolijst met een polijstmachine en polijstmiddel.
Tijdens het polijsten wordt de lak als het ware licht opgeschuurd op de meest fijne manier. Dit proces verwijdert kleine krassen en andere beschadigingen van de lak. Tevens brengt dit diepe glans terug waardoor de auto er als nieuw uitziet (de lak wordt gecorrigeerd)! Wilt u uw auto laten polijsten? Lees hier dan verder.

Beschermen

Na het polijsten wordt aangeraden te kiezen voor een bescherming van de lak. Zo houdt u langer profijt van ons werk, maar beschermt u uw auto ook tegen UV-straling, weersinvloeden, vuil en lichte krassen. Bij Ziebart bieden wij alle soorten bescherming, opgedeeld in keramische coatings en paint protection film (PPF). 

Een keramische coating is een transparante laklaag die op de lak van de auto wordt aangebracht. Het voordeel van een keramische coating (ook wel glascoating genoemd) is dat vuil en pekel slecht hecht aan de lak van uw auto. Dit maakt het (krasvrij) wassen van uw auto vele malen gemakkelijker. Dit betekent dat uw auto er langer als nieuw uitziet.
Paint protection film (ppf) is de andere optie. PPF is een transparante of matte folie die wordt aangebracht op de lak van de auto. De folie beschermt de lak tegen UV-straling, weersinvloeden, vuil en krassen, maar anders dan en coating beschermt ppf tegen steenslag en is ppf zelfhelend wanneer deze wordt verwarmd.

Voordelen

Het voordeel van detailing, coating en ppf is dat het de levensduur van je auto verlengt. De auto zal er langer als nieuw uitzien, waardoor u er langer van kunt genieten. Ook is het een goede investering, omdat u de waarde van de auto zal verhogen.

Als u nog vragen heeft over auto detailing of als u professionele hulp nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen bij het behouden van uw auto en de perfecte glans. Als u wilt weten hoe u zowel het interieur als exterieur goed schoon krijgt, kunt u ook onze washandleiding aanvragen. Meer weten over het polijsten van uw auto? Bekijk dan deze pagina.