Wassen zonder krassen

Scroll door

Deel dit via:

Uw auto poetsen zonder krassen

Bent u op zoek naar manieren om uw auto te reinigen zonder krassen te maken? Bent u op zoek naar tips om uw auto zo schoon mogelijk te houden? Dan bent u bij Ziebart aan het juiste adres. Allereerst wil ik u wijzen op onze washandleiding op de homepagina welke u gratis aan kunt vragen. Hierin leggen wij alle stappen een voor een aan u uit. In dit blog behandelen wij een korte samenvatting van deze washandleiding om u op weg te helpen met het krasvrij wassen van uw auto. Want door de juiste materialen en technieken te gebruiken, kunt u uw auto wassen zoals een professional dit doet!

De pre-wash

Belangrijk dat u zo veel mogelijk vuil van de auto verwijdert voordat u de auto aanraakt. De pre-wash is een stap die veel mensen vergeten of overslaan, maar die juist erg belangrijk is. Het is namelijk belangrijk dat u zo veel mogelijk vuil van de auto verwijdert voordat u de auto aanraakt. De pre-wash voert u uit met een hogedruk reiniger en in een ideaal geval met een foam shampoo. Spuit de auto af met de hogedruk reiniger en spuit deze daarna in met de foam shampoo voor uw auto. Spuit deze shampoo na enkele minuten af. Op deze manier worden de kleine stof- en vuildeeltjes, die anders tijdens het wassen krassen kunnen veroorzaken, al verwijderd. Begin hierna met de handwas middels de two-bucket-method.
Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het auto wassen is dat u altijd twee emmers nodig heeft. Naast een emmer met sop, heeft u een emmer nodig met schoon water. Het nut van deze tweede emmer is dat u na elk paneel (bij grote panelen na een half paneel) de washandschoen/doek uitspoelt voordat u deze door de emmer met sop haalt. Op deze manier blijft het sop schoon en houdt u zo veel mogelijk zand, vuil en stof weg van de autolak terwijl u eroverheen wrijft.

Gebruik de juiste materialen

Het is belangrijk dat u de juiste materialen gebruikt bij het auto wassen. Gebruik altijd een zachte, microvezel washand en een zachte spons om te voorkomen dat er krassen op het oppervlak ontstaan. Vermijd ook het gebruik van schuurmiddelen, als deze worden gebruikt, kunnen deze krassen veroorzaken.

Droog de auto goed

Als laatste stap is het belangrijk om de auto goed te drogen. Gebruik hiervoor een zachte, schone microvezel doek. Vermijd het gebruik van een harde doek, omdat dit krassen kan veroorzaken. Als u de auto heeft gedroogd, kunt u de glans verbeteren met behulp van een wax, sealant of keramische coating.

Met deze tips kunt u ervoor zorgen dat uw auto er perfect uitziet. Door de pre-wash en de two-bucket-method te gebruiken, kunt u voorkomen dat er krassen ontstaan. Als u nog vragen heeft over auto detailing of als u professionele hulp nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen bij het behouden van uw auto en de perfecte glans. Als u wilt weten hoe u zowel het interieur als exterieur goed schoon krijgt, kunt u ook onze washandleiding aanvragen. Als u uw auto wilt laten reinigen kunt ook meer informatie op deze pagina vinden, als u wilt weten waarom het een goed idee is om uw auto te coaten kunt u dit blog lezen. Weet u nog niet wat detailing is?  Dat hebben we in dit blog beschreven.